måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Nytt rekordår för Elgiganten: ”Ett fantastiskt resultat”

Publicerad: 7 juli 2022, 06:01

Elgiganten fortsatte att växa kraftigt under senaste året – och slog rekord både vad gäller omsättning och lönsamhet. ”Jag var ganska försiktig inför året med tanke på hur bra 2020/2021 gick. Men jag är otroligt stolt över utfallet”, säger vd Niclas Eriksson.

Ämnen i artikeln:

Elgiganten

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


LÄS MER: Elgigantens vd efter rekordåret: ”Vi är långt ifrån färdiga, vi ska göra nya avtryck”

Elgigantens omsättning under det senaste räkenskapsåret (maj 2021-april 2022) ökade med 5,3 procent till en omsättning på rekordhöga 16 682 miljoner kronor.

– Vi var lite försiktiga med målsättningarna inför året eftersom vi möter siffror från ett extremår. Med tanke på det var tillväxten fantastisk och jag är väldigt nöjd med vår omsättning. Vi tar marknadsandelar i fem av sex segment, säger Niclas Eriksson.

Fördelat på säljkanaler var ökningen två procent i varuhusen, fyra procent i Phone House-butikerna och tre procent i e-handeln.

Vinnande kategorier under året var främst elbilsladdare, VR-utrustning, skärmar, elsparkcyklar och stationära datorer. Ökningen för stationära datorer drivs främst av det ökade intresset för gaming men även av hemmakontorslösningar. 

Ytterligare ett kvitto på framgången är att Elgigantens kundklubb under året ökade antalet medlemmar med 300 000 till tre miljoner.

Rörelseresultatet (ebit) ökade med 6,3 procent till 388 miljoner kronor – rekordsiffra även det.

– Jag tror att vår starka utveckling har drivits fram av alla initiativ vi har tagit de senaste åren. Vi har investerat löpande i verksamheten och nu skördar vi frukterna av det arbetet.  Det är något som vi är både stolta och ödmjuka inför.

LÄS MER: En gigant talar ut – efter tio år som vd: ”Jag var smickrad men inte redo för uppdraget”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev