måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Nytt bakslag för raketen: Desenio tappar försäljning under fjärde kvartalet

Publicerad: 16 februari 2022, 06:31

Desenios försäljning minskade under fjärde kvartalet 2021. Tappet förklaras med att det genomsnittliga ordervärdet minskade jämfört med föregående år.

Ämnen i artikeln:

DesenioE-handel

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Desenios nettoomsättning minskade med 5,6 procent under fjärde kvartalet 2021 och uppgick därmed till 319,4 miljoner kronor. Den organiska nettoomsättningen minskade med 30,2 procent. 

– Konverteringsgraden ökade medan det genomsnittliga ordervärdet minskade under det fjärde kvartalet 2021 jämfört med motsvarande period 2020, säger vd Fredrik Palm i en kommentar. 

Rörelseresultatet för perioden uppgick till 38,9 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 92,8 miljoner kronor föregående år. 

På helårsbasis ökade nettoomsättningen med 25,4 procent. 

– Vi uppnådde detta på en marknad med lägre sökvolymer än normalt under fjärde kvartalet 2020.

Den organiska tillväxten minskade med 10,7 procent under helåret 2021. 

– Vi kommer att möta mycket utmanande jämförelsesiffror under det första kvartalet 2022 på grund av starka positiva Covid-relaterade effekter under föregående år. Även i början av det andra kvartalet möter vi utmanande jämförelsesiffror, men förväntar oss att våra operativa initiativ kommer att omvandlas till tvåsiffrig tillväxt under andra halvan av 2022.

Rörelseresultatet för 2021 uppgick till 143 miljoner kronor. Motsvarande siffra för 2020 var 247,2 miljoner.

Under kvartalet etablerades ett nytt dotterbolag i Tjeckien för att hantera det nya logistikcentret och i oktober skickades de första beställningarna från det nya centret. 

– Operationellt tog vi några viktiga steg under fjärde kvartalet. Vårt nya logistikcenter i Bor, Tjeckien, togs i full drift, vilket innebär att vi kommer förkorta leveranstiderna och sänka leveranskostnaderna i kontinentaleuropa under 2022, samtidigt som vi sänker kostnaderna för vår fortsatta expansion i Europa. 

 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev