söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Ny smäll för Desenio – nu ska bolaget spara 32 miljoner kronor och varslar personal

Publicerad: 14 juni 2022, 05:46

Desenios vd Fredrik Palm.

Desenio Group fortsätter att kämpa. Under de två första månaderna på andra kvartalet tappar bolaget omsättning och går med förlust. Nu sjösätts ett kostnadsbesparingsprogram på 32 miljoner kronor och personal varslas om uppsägning.

Ämnen i artikeln:

Desenio

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Under de första två månaderna på det andra kvartalet (april-maj) omsatte Desenio Group 132 miljoner kronor. Det ska jämföras med en omsättning på 205 miljoner kronor motsvarande period i fjol. 

Bolaget redovisar en rörelseförlust på 13 miljoner, en resultatförsämring på 34 miljoner kronor. Det motsvarar en negativ rörelsemarginal på 9,8 procent. 

För att anpassa verksamheten till en utmanande marknad där e-handeln tappar mark och konsumtionen av sällanköpsvaror dämpas sjösätter Desenio Group nu ett kostnadsbesparingsprogram på 32 miljoner kronor. 45 anställda kommer att varslas om uppsägning och ledningens löner kommer att sänkas med 20 procent.  

– Osäkerheten kring efterfrågan online är på kort sikt stor och det gäller även för Desenio och Poster Store. Vi har en i grunden bra affärsmodell med höga marginaler men kostnaderna är inte anpassade till den efterfrågan vi sett under våren och början på sommaren. Samtidigt medför den extraordinära marknadssituationen att det i dagsläget är svårt att förutspå utvecklingen under den andra halvan av 2022. Sammantaget innebär det att vi för att säkerställa vår lönsamhet behöver sänka kostnaderna genom att varsla personal, vilket känns oerhört tråkigt. Varslet kommer att beröra cirka 27% av våra medarbetare i Sverige på alla nivåer. Därmed skapar vi utrymme för lönsamhet, inklusive vår viktiga satsning i Nordamerika, säger vd Fredrik Palm i en kommentar. 

Kostnadsbesparingarna kommer att få full effekt under det fjärde kvartalet 2022. 

Desenio Group skriver i pressmeddelandet att bolagets likvida medel per den 13 juni uppgick till 85 miljoner kronor. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev