torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Möbeljätten slår omsättningsrekord: ”Lägger ett väldigt speciellt år bakom oss”

Publicerad: 15 september 2022, 11:49

Jysk slår omsättningsrekord och växer med elva procent, det visar rapporten för räkenskapsåret 2021/22. ”En tid när människor verkligen behöver prioritera vad de ska lägga pengar på”.

Ämnen i artikeln:

Jysk

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


Senaste räkenskapsåret har varit ett krångligt sådant för många aktörer inom branschen. 

Heminredningsjätten Jysk kan däremot konstatera att man får se sitt gamla omsättningsrekord slaget.

Under räkenskapsåret uppgick omsättningen till 4,87 miljarder euro, vilket motsvarar cirka 52 miljarder kronor. Det innebär en ökning på elva procent.

– Trots att vi lägger ett väldigt speciellt år bakom oss har vi levererat ett bra resultat sett till omsättningen. Det kan vi särskilt tacka våra dedikerade medarbetare för och så kan vi glädja oss med att våra kunder fortfarande tycker att vi har ett bra erbjudande för dem. Det har inte blivit mindre viktigt nu, i en tid när människor verkligen behöver prioritera vad de ska lägga pengar på, säger Jan Bøgh, president och vd för Jysk.

Alla aktörer har i viss utsträckning tvingats tackla de globala utmaningarna, och så även Jysk. Till följd av kriget i Ukraina tvingades kedjan att stänga 30 butiker.

Detta till trots har nästan åtta miljoner fler kunder handlat i Jysks butiker jämfört med föregående räkenskapsår.

– Vi upplever tydligt att konsumenterna börjar hålla igen lite. Växten i både omsättning och kunder var framför allt innan sommaren. En del av de extra kunderna är dessutom några som vänt tillbaka efter coronakrisen när många butiker tillfälligt hölls stängda, så alla kunder är inte nya. Och nu ser vi att kostnaderna stiger också, så man kan lugnt säga att världssituationen utmanar oss, säger Jan Bøgh i en kommentar.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev