måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Mekonomen fortsätter att växa – och förbättrar samtidigt lönsamheten

Publicerad: 29 oktober 2021, 06:08

Mekonomen växte under det tredje kvartalet.

Mekonomen Group fortsätter att växa och förbättra lönsamheten. ”Den organiska nettoomsättningstillväxten uppgick till 4 procent i det tredje kvartalet, främst driven av stark tillväxt i Polen och i Sverige”, säger vd och koncernchef Pehr Oscarsson.

Ämnen i artikeln:

Mekonomen

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Mekonomen Group omsatte 2 968 miljoner kronor under det tredje kvartalet. Organiskt var tillväxten fyra procent. Utvecklingen påverkades negativt av valutakurseffekter med en procent. 

– Vi ser tydligt att lojaliteten har ökat bland våra kunder, vilket är ett kvitto på vårt långsiktiga kvalitetsarbete och vår unika tillgänglighet. Pandemin har också gått in i en ny fas med lättade restriktioner, vilket har stärkt marknaden. Samtidigt har högre råvarupriser, brist på enskilda komponenter och störningar i leveranskedjorna påverkat marknadsutvecklingen i motsatt riktning. Vi har säkerställt god tillgång på reservdelar och tillbehör genom proaktivt agerande och starka relationer till våra leverantörer., säger Pehr Oscarsson i en kommentar. 

Rörelseresultatet förbättrades med 47 miljoner från motsvarande period i fjol och landade på 255 miljoner kronor. 

– Lönsamheten ökade under kvartalet som ett resultat av fortsatt tillväxt och vårt tydliga, konsekventa fokus på sänkta kostnader, säger Pehr Oscarsson. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev