lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Lykos vd stolt över utvecklingen: ”Starkt för att vara det första kvartalet”

Publicerad: 27 april 2023, 05:23

Lykod vd Rickard Lyko.

Foto: Pressbild

”Vi har en fantastisk inledning på året med kraftig tillväxt och ökande lönsamhet.” Det slår Lykos vd fast när bolaget i dag släpper delårsrapporten för det första kvartalet.

Ämnen i artikeln:

LykoDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Lyko Groups omsatte 680 miljoner kronor under det första kvartalet, en ökning med 23 procent jämfört med första kvartalet i fjol.

Tillväxt på samtliga marknader ligger bakom lyftet. I Norden ökar försäljningen med 20,5 procent.

– Sverige och Norge är relativt mogna marknader, vi är på god väg men vi har mer att göra i Finland och Danmark innan de är i samma nivå, säger vd Rickard Lyko i en kommentar.

Det har gått två år sedan lanseringen i Tyskland, Nederländerna, Österrike och Polen. Tillväxten på de europeiska marknaderna landade på 97,4 procent under det första kvartalet till en omsättning på 37,7 miljoner kronor.

– Vi har en fantastisk inledning på året med kraftig tillväxt och ökande lönsamhet. Jag är stolt över resultatet som är starkt för att vara det första kvartalet, vilket generellt sett är vårt svagaste, säger Rickard Lyko.

Bolaget redovisar ett rörelseresultat på 13,2 miljoner kronor, vilket ska jämföras med en förlust på 9,5 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

– Den enskilt största inverkan på resultatförbättringen är att vi lyckats sänka våra rörliga marknadsföringskostnader. Marknadsföringskostnaderna landar på 10,1 procent jämfört 13,7 procent föregående år. Detta samtidigt som fortsätter investera i bred marknadsföring och lyckas växa betydligt snabbare än föregående kvartal, säger Rickard Lyko.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev