torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Leveransbolaget nära att nå fem miljarder i omsättning

Publicerad: 22 augusti 2023, 12:23

Foto: Pressbild

Under 2022 nådde Foodora nästa fem miljarder i omsättning. Samtidigt förbättrades resultatet. ”Trots de makroekonomiska utmaningar vi ställs inför, visar våra resultat på vår styrka och anpassningsförmåga”, säger vd Hans Skruvfors. 

Ämnen i artikeln:

FoodoraLeveranser

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Foodora AB nådde en omsättning på 4 946 miljoner kronor, en tillväxt på drygt 25 procent från året innan.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att det under året breddat sitt sortiment och samtidigt utökat antalet samarbetspartners.

Under 2022 lanserade Foodora sin tjänst i 22 nya städer och bolaget finns nu på 350 platser i Sverige.

– Jag är otroligt stolt över vårt team och vår prestation under det gångna året. Att uppnå en tillväxt på 25 procent och en omsättning på fem miljarder kronor är en bekräftelse på vår dedikation och vårt engagemang att leda förändring framåt, säger Hans Skruvfors.

I årsredovisningen skriver Foodora att 2022 var bolagets mest lönsamma hittills. Rörelseresultatet landar på 75,4 miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett resultat på 40,2 miljoner kronor 2021.

– Trots de makroekonomiska utmaningar vi ställs inför, visar våra resultat på vår styrka och anpassningsförmåga, säger Hans Skruvfors.

På sista raden gjorde emellertid Foodora AB en förlust på 113. Detta efter att 167 miljoner konor gått till koncernbidrag till det tyska moderbolaget.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev