Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Lagerflytt sänkte moderaketen: ”Vårt mest utmanande kvartal”

Publicerad: 21 oktober 2022, 07:35

Bubbleroom redovisar tillväxt för tredje kvartalet. Men resultatet tog stryk av driftstart av det nya robotlagret. ”Tredje kvartalet präglades av vår flytt till nytt kontor, studio och lager”, säger vd Ville Kangasmuukko Nordström i en kommentar till delårsrapporten.

Ämnen i artikeln:

BubbleroomLager

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Bubblerooms omsättning under tredje kvartalet ökade med 1,7 procent till 91,5 miljoner kronor.

– Vi levererar fortsatt tillväxt, men det i ett utmanande kvartal som präglats av marknadsoro, och kraftigt ökade kostnader för hushållen. Vi lyckas även upprätthålla vår starka bruttomarginal trots ökade material- och bränslekostnader samt en svagare krona. Mycket tack vare vår höga och ökande försäljningsandel av egna varumärken, konstaterar Ville Kangasmuukko Nordström.

Rörelseresultatet (ebit) landade på -15,6 miljoner kronor och belastas negativt av engångskostnader som är direkt hänförbara till lagerflytten.

– Tredje kvartalet var redan i förväg förväntat att bli vårt mest utmanande kvartal under 2022, då vi under kvartalet flyttat till vårt nya huvudkontor, studio och lager, en historisk milstolpe för bolaget. Driftstarten av automationslösningen på lagret kommer ge oss kostnadsbesparingar, men framför allt möjliggöra fortsatt tillväxt och säkra kapacitet för kommande geografisk expansion, säger Ville Kangasmuukko Nordström.

LÄS OCKSÅ: Bubblerooms vd om nya superlagret – och vägen framåt: ”Ett enkelt beslut om du vill fortsätta växa med lönsamhet”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev