onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Lager 157:s vd om det avgörande beslutet som lett till fortsatt tillväxt under pandemin

Publicerad: 14 juli 2021, 07:52

Lager 157:s butik i Nordstan i Göteborg.

Foto: Daniel Norman

Flera av konkurrenterna hade det tufft under 2020. Men Lager 157 växte med närmare 15 procent och förstärkte resultatet. ”Vi har jobbat riktigt hårt med att driva vår verksamhet och säkerställa att vi hela tiden är relevanta”, säger vd Stefan Palm.


Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS MER: Stor kartläggning: Butikerna och kedjorna med högst – och lägst – lönsamhet 

Lager 157 omsatte drygt 1,2 miljarder kronor under 2020, en tillväxt på närmare 15 procent. 

Rörelseresultatet landade på 200 miljoner kronor där vinsten förbättrades med elva miljoner kronor. Det rapporterar Ehandel.  

– Vi har jobbat riktigt hårt med att driva vår verksamhet och säkerställa att vi hela tiden är relevanta och kundfokuserade. Under 2020 var det viktigare än någonsin. Resultatet är en konsekvens av bra agerande i hela organisationen. Butiks- och e-handels-teamen har gjort ett fantastiskt jobb, men även logistik- och sortimentsidan har bidraget starkt, säger vd:n och grundaren Stefan Palm till sajten 

Stefan Palm, vd för Lager 157. Foto: Pressbild

Under fjolåret öppnade Lager 157 sex butiker, vilket gör att man nu är uppe i 51 stycken i Sverige, Norge och Danmark, Kedjan har har dessutom e-handel på samtliga tre marknader. 

Stefan Palm säger till Ehandel att 2020 var ett utmanade år men att Lager 157 ändå gick stärkta ur det. 

– Jag tror att det var ett avgörande beslut att fokusera på att fortsätta gå framåt och utveckla oss trots att pandemin gav nya utmaningar. Jag tror också att det var en viktig signal att vi gick ut med att ingen skulle sägas upp eller permitteras, säger han. 

Planen för 2021 är fortsatt expansion. Nio butiker ska öppnas. Den fina utvecklingen har forstatt under första halvåret. 

– Vårt baskoncept är uppskattat av kunderna och vi har öppnat ett antal nya butiker så det känns bra. Vi har fortsatt ta marknadsandelar i nästan alla segment, säger Stefan Palm. 

LÄS MER: Lager 157 går mot strömmen – när konkurrenter blöder växer kedjan tvåsiffrigt

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev