Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Kungligt resultat för danska modebutiken – ökar både omsättning och resultat

Publicerad: 21 september 2022, 11:12

Den danska multibrandkedjan Kings and Queens svenska butik gör framsteg. Efter ett krångligt första år växte bolagets omsättning och resultat under det senaste räkenskapsåret.


Ämnen i artikeln:

Mode

Kings and Queens har sedan tidigare ett 20-tal varuhus i kedjans ursprungsland Danmark, men i september 2019 slog man också upp portarna till kedjans första och enda svenska butik.

Det första året på den svenska marknaden blev allt annat än enkelt då man redan våren därpå, precis som alla andra, drabbades av coronarestriktionerna.

Bolagets svenska filial har brutet räkenskapsår med start första mars och i det senaste räkenskapsåret ökade man nettoomsättningen från 9 218 216 kronor till 14 175 786 kronor. Det motsvarar en ökning på drygt 53 procent.

Bolagets resultat efter finansiella poster uppgick till 1 677 143 kronor jämfört med 635 086 kronor under föregående räkenskapsår, vilket motsvarar en ökning på drygt 164 procent. 

Även om jämförelsetalen är avvikande på grund av coronapandemin är det en stark utveckling.

I dagsläget har multibrandkedjan bara en butik i Sverige, den i köpcentrumet Emporia i Malmö. Market har tidigare rapporterat om att kedjan vill fokusera på den butiken man har, och att planerna på fler lagts på is. 

Market har sökt representanter för Kings and Queens för en kommentar. 

Loke Westberg

Reporter

loke.westberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mode

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev