tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Kraftigt resultatlyft för Ellos Group: ”Ytterligare kvartal med lönsam tillväxt”

Publicerad: 23 november 2021, 09:27

Ellos Home-butiken i Göteborg.

Foto: Daniel Norman

Ellos Group växte under det tredje kvartalet. Försäljningen ökade med nästan nio procent. Samtidigt förbättrades resultatet avsevärt. ”Ellos Group levererar ytterligare ett kvartal med lönsam tillväxt trots ett utmanande läge i omvärlden”, säger Paul Lembrechts, vd för ägarbolaget FNG Nordic AB.

Ämnen i artikeln:

Ellos

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Ellos Group omsatte 846,6 miljoner kronor netto under det tredje kvartalet, en tillväxt med 8,8 procent. 

– Ellos Group levererar ytterligare ett kvartal med lönsam tillväxt trots ett utmanande läge i omvärlden. Vi har tagit flera viktiga steg för att ytterligare förbättra kunderbjudandet och köpupplevelsen på våra e-handelsplatser, säger Paul Lembrechts i en kommentar. 

Rörelseresultatet landar på 6,6 miljoner kronor, vilket ska jämföras med en förlust på 98,5 miljoner kronor motsvarande period i fjol. 

– Kvartalet kännetecknades av en tuffare marknad och hårdare konkurrens om kunden med ökade kostnader för digital marknadsföring som följd. Som tidigare under året såg vi också prisökningar i varuförsörjningskedjan, säger Paul Lambrechts. 

Ellos Group ser att konsumenternas köpmönster börjar normaliseras när samhället återgår till mer av ett normalläge. 

– Mode får en större del av plånboken medan heminredning, som drivits av att kunderna spenderat mycket tid i hemmet, får konkurrens från resor och annat som har stått tillbaka under pandemin. Vi bedömer att den strukturella effekten där fler shoppar mer online framför fysisk handel är bestående, säger Paul Lembrechts. 

Koncernen har valt att tidigarelägga en del av inköpen inför julhandeln med hänsyn till störningarna i det globala leveranserna. 

– Varulagret har ökat under kvartalet, vilket påverkade kassaflödet negativt, säger Paul Lembrechts. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev