Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Klocksuccén fortsätter att blöda – så stor var förlusten för Daniel Wellington i fjol

Publicerad: 20 september 2022, 08:25

Daniel Wellington fortsätter att blöda, rapporterar Dagens Industri. På tre år har klockföretaget gjort en förlust på 759 miljoner kronor. ”Vi jobbar hårt på både intäkts- och kostnadssidan för att kontinuerligt vara lönsamma”, kommenterar kommunikationschefen utvecklingen.


Ämnen i artikeln:

Accessoarer

Daniel Wellingtons intäkter minskade med åtta procent under fjolåret till 2,2 miljarder kronor, rapporterar Dagens Industri (DI) som tagit del av det färska bokslutet. 

Klockförsäljningen sjönk med tretton procent. 

I bokslutet lyfter bolaget fram coronapandemin, som fortsatt har ett hårt grepp om Kina, som den främsta förklaringen till tappet, skriver tidningen. Kina är en av Daniel Wellingtons viktigaste marknader och står för 30-40 procent av intäkterna. 

”Rådande makrofaktorer påverkar både oss och våra konkurrenter, men vi behåller vår marknadsposition. Vi ser att Daniel Wellington fortsatt är ett starkt varumärke som resonerar med vår målgrupp och vi jobbar nu med att effektivisera våra marknadsföringsaktiviteter, öka distributionen och utöka vårt produktsortiment för att nå fler människor och tilltala fler kundgrupper, skriver kommunikationschefen Therése Löfgren i ett mejl till DI. 

Under 2021 gjorde Daniel Wellington en förlust på 275 miljoner kronor. Det samlade minusresultatet för de tre senaste åren landar på 759 miljoner kronor. 

Ägarbolaget JFT Holding skriver i bokslutet att de ser goda förutsättningar för att i år öka försäljningen och återgå till lönsamhet. 

”Vi står inför en mycket spännande och intensiv försäljningsperiod och vi jobbar hårt på både intäkts- och kostnadssidan för att kontinuerligt vara lönsamma, men vi ger inga prognoser för helåret i dagsläget˝, kommenterar Therése Löfgren till DI. 

Daniel Wellington och ägarbolaget JFT Holing kontrolleras fortfarande till 100 procent grundaren Filip Tysander. 

I början av 2022 tog JFT Holding och Filip Tysander över en extern kredit som Daniel Wellington haft. Enligt föregående års bokslut uppgick den till 175 kronor. Företagsledningen skriver i bokslutet att draget anses vara ”tillräckligt för den fortsatta driften” av bolaget, rapporterar DI. 

I somras kunde Market berätta att Daniel Wellington sagt upp 200 personer, motsvarande 15 procent av personalen, som en del i en transformation av bolaget. Detta som ett led i att skapa bättre förutsättningar för lönsamhet. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Accessoarer

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev