torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Kjell & Company summerar händelserikt år: ”I en föränderlig värld står vi starka”

Publicerad: 25 februari 2022, 06:34

Andreas Rylander, vd och koncernchef för Kjell Group, summerar ett händelserikt år där bolaget tog klivet in på börsen.

Kjell & Companys jämförbara försäljning steg med 5,8 procent under det fjärde kvartalet. Tillväxten för helåret var högre än 2020. ”Vi visar att vikten av goda kundrelationer är nyckeln för att lyckas inom handel”, säger vd och koncernchef Andreas Rylander.

Ämnen i artikeln:

Kjell & Company

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Kjell Group, Kjell & Companys ägarbolag, omsatte 818,8 miljoner kronor under det fjärde kvartalet. Tillväxten landar på 22,9 procent. 

Borträknat förvärvet av AV-Cables, som skedde i april, var försäljningstillväxten nio procent. Den jämförbara försäljningen steg med 5,8 procent. 

– Onlineförsäljningen, som steg mest, stod för 32 procent av försäljningen i det fjärde kvartalet där click and collect bidrog med ytterligare åtta procent i digitalt genererad handel, säger Andreas Rylander i en kommentar. 

I Sverige växte Kjell och Company med 6,9 procent under det fjärde kvartalet. I Norge var tillväxten 23 procent. 

– Tillväxten gläder oss i synnerhet mot bakgrund av hög smittspridning i Norge genom hela julhandeln, säger Andreas Rylander. 

För helåret 2021 ökade omsättningen med 20 procent till 2 398 miljoner kronor. Exklusive förvärvet av AV-Cables var tillväxten 9,7 procent, mätt på jämförbara enheter var den 6,8 procent. 

I Sverige var tillväxten 8,3 procent och i Norge 19,4 procent. 

– I en föränderlig värld står vi starka med att erbjuda en prisvinnande omnikanal-köpupplevelse oavsett i vilken kanal kunden väljer att besöka oss. Det är med stor glädje vi kan se utfallet av 2021 på en ny rekordnivå, säger Andeas Rylander. 

För fjärde kvartalet redovisar Kjell Group ett rörelseresultat på 85,9 miljoner kronor (71,4 miljoner kronor), för helåret landade det på 140 miljoner kronor (139,3 miljoner kronor). 

– Efter ett händelserikt 2021 ser vi nu fram emot att tillsammans med våra kunder och medarbetare fortsätta vår tillväxtresa, säger Andreas Rylander. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev