Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Januaripartierna överens – omställningsstödet förlängs med maj och juni

Publicerad: 24 mars 2021, 15:22

Regeringen, Centerpartiet och Liberalerna föreslår i en överenskommelse att omställningsstödet ska förlängas under maj och juni 2021. Företag som tappat mer än 30 procent av sin omsättning jämfört med motsvarande månad 2019 kan ansöka om stödet.


Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnCorona

Läs mer: Lista: Här är detaljisterna som har fått mest omställningsstöd

I en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna föreslås nu att omställningsstödet till företag ska förlängas och gälla även under maj och juni 2021.

Det innebär att stödet kommer att avse perioder mellan mars 2020 och juni 2021, totalt 16 månader. Den offentligfinansiella effekten av förlängning förväntas uppgå till totalt 6,2 miljarder kronor.

Företag som har förlorat mer än 30 procent av sin omsättning jämfört med motsvarande månad 2019 kommer att kunna ansöka om stödet. Respektive månad, maj och juni, kommer att utgöra två olika stödperioder.

Som mest kan ett företag få 97 miljoner kronor i ordinarie omställningsstöd för perioder mellan augusti 2020 och juni 2021. Stödet ges för en andel av företagets icke-täckta kostnader.

Innan stödet kan träda i kraft måste det godkännas av EU-komissionen.

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

DetaljhandelnCorona

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev