lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Inget lyft för Nelly Group under det första kvartalet: ”Mycket kvarstår att göra”

Publicerad: 28 april 2023, 06:19

Helena Kalinder-Östlundh, tillförordnad vd för Nelly Group.

Foto: Pressbild

Försäljningen sjönk Nelly Group under det första kvartalet och förlusten växte. ”Vi har börjat skapa rätt förutsättningar för att uppnå lönsamhet”, säger tillförordnade vd:n Helena Karlinder-Östlundh.

Ämnen i artikeln:

NellyE-handelDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Nelly Group omsatte 234 miljoner kronor under det första kvartalet (288,1 miljoner kronor), ett tapp på 18,7 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

– Vår totala kundtrafik låg nästan i linje med motsvarande kvartal 2022 och vi uppnådde en högre organisk andel, men det var framför allt i den lägre konverteringen som våra kunders återhållsamhet blev tydlig, även under de perioder då vi valde att driva försäljning genom prissänkningar, säger Helena Karlinder-Östlundh i en kommentar.

Nelly Group upplevde det första kvartalet som än mer utmanande än det fjärde i fjol.

– Vi märkte även effekten av att första kvartalets sortiment delvis var inköpt innan vi påbörjade vår omställningsresa förra året och därmed endast kunde justeras i begränsad omfattning i efterhand, säger Helena Karlinder-Östlundh.

Utöver det påverkade vinterväder i mars och den sena våren försäljningen negativt i slutet av kvartalet, konstarter hon.

Första kvartalet i fjol redovisade Nelly Group en rörelseförlust på 23,9 miljoner kronor, den har växt till 33,7 miljoner kronor motsvarande period i år.

LÄS OCKSÅ: Åtgärden som ska ta Nelly ur krisen: ”Väldigt svårt för kunden att hitta rätt”

Bolaget redovisare en negativ rörelsemarginal på 14,4 procent.

– Under andra halvåret 2022 drev vi ett omfattande arbete för att sänka våra löpande kostnader inom flera områden och vi ser nu att detta fick effekt under första kvartalet, säger Helena Karlinder-Östlundh som tillägger att fortsatt god kostnadskontroll gäller framåt.

– Vi har fortsatt fokuserat på att öka den organiska trafiken samtidigt som vi effektiviserar vår investering i den betalda trafiken, vilket ledde till tydligt minskade marknadsföringskostnader mot föregående år. Även våra personalkostnader förbättrades mot förra året när vi började se den fulla effekten av omorganisationen vi genomförde i höstas.

Arbetet för att nå lönsamhet fortsätter.

– Vi har under de senaste nio månaderna åstadkommit grundläggande förbättringar på flera områden och därmed börjat skapa rätt förutsättningar för att uppnå lönsamhet, även om mycket kvarstår att göra, säger Helena Karlinder-Östlundh.

I början av februari meddelade Nelly Group att en förträdesemission ska genomföras. Den är nu fulltecknad och 53 miljoner kronor kommer att tillföras bolaget före emissionskostnader.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev