Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Hemtex fortsätter att växa när kunderna hittar tillbaka till de fysiska butikerna

Publicerad: 4 november 2021, 07:27

Hemtex fortsatte att växa under tredje kvartalet.

Foto: Pressbild

Ökad kundtrafik till de fysiska butikerna gynnade Hemtex under det tredje kvartalet. Den jämförbara försäljningen, online inkluderat, ökade med 14,6 procent.

Ämnen i artikeln:

Hemtex

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Hemtex omsatte 295,2 miljoner kronor under det tredje kvartalet, en tillväxt med 17,4 procent. Det skriver ägare Kid i sin delårsrapport. 

Online ökade försäljningen med 18,6 procent. 

Mätt på jämförbara enheter, online inkluderat, steg försäljningen med 14,6 procent. 

Det främsta skälet bakom tillväxten är en ökad kundtrafik till de fysiska butikerna efter att restriktionerna har släppt. 

Samtidigt som butikerna hade fler kunder såg Hemtex en ökning av antalet produkter per kund. Det bidrog till ökningen, skriver Kid i sin rapport. 

Försäljningen hos Ica Maxi i Sverige och Kesko i Finland genom satsningen Hemtex24H omsatte 17,9 miljoner norska kronor, vilket ska jämföras med en omsättning på 7,2 miljoner tredje kvartalet i fjol. 

Ett avtal har nu tecknats med Salling Group vilket gör att sortimentet även ska introduceras i Bilkas butiker på den danska marknaden.  

EBITDA-resutlatet, IFRS16 exkluderat, förbättrades med 17 miljoner norska kronor till 40,7 miljoner norska kronor för kvartalet. Omsättningsökningen ligger bakom resultatförbättringen. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev