Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Fyndiq växte i rekordfart – och siktar på expansion

Publicerad: 5 augusti 2021, 14:22

Fyndsajten Fyndiq fick en rejäl försäljningsskjuts under pandemin.

Fyndiqs tillväxt har varit nära obefintlig de senaste åren. Men 2020 fick fyndsajten plötsligt raketfart och ökade försäljningen med 57 procent.


Ämnen i artikeln:

E-handel

Fyndiq, med H&M:s styrelseordförande Karl-Johan Persson som huvudägare, växte från starten snabbt till en nettoomsättning på 320 miljoner kronor 2016. Sen stannade tillväxten – för att få enorm fart 2020 då försäljningen plötsligt steg till 519,5 miljoner kronor från föregående års 330,9 miljoner. Det framgår av företagets årsredovisning som inkommit till Bolagsverket.

– Givetvis har pandemin varit den primära dragaren, då den har skapat en förflyttning till e-handeln, men vi har också varit väldigt väl förberedda, säger Fyndiqs vd och grundare Fredrik Norberg i en intervju med Di Digital.

Enligt vd:n är det åtgärder som vidtogs 2019 som nu får effekt.

– Vi gick tillbaka till att lägga ett stort fokus på vår kärnverksamhet: Att leverera de bästa fynden till de svenska fyndjägarna.

2019 blev ett trendbrott för Fyndiq som då för första gången kunde redovisa ett positivt rörelseresultat, om än marginellt: 0,2 miljoner kronor.

Men 2020 vände kurvan ner igen med en rörelseförlust på 16,3 miljoner kronor. Dock redovisas ett positivt nettoresultat på 16,7 miljoner kronor.

Planen för framtiden är att fortsätta växa, och gå utanför Sveriges gränser.

– Vi ska fortsätta bygga ut verksamheten och expandera i övriga Norden, och sedan får man se vart det tar vägen, säger Fyndiqs Fredrik Norberg till Di Digital.

LÄS MER: Supersnabb tillväxt för supersnabba modedoldisen: ”De krossar varumärkenas betydelse” 

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

E-handel

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev