Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Fortsatt tungt för Rizzo – backade under tredje kvartalet

Publicerad: 30 juni 2021, 06:38

Trögt för Rizzo – men företaget ser en vändning.

Foto: Pressbild

Rizzo Group backade under bolagets tredje kvartal med minskad nettoomsättning och något sämre rörelseresultat än samma period i fjol. Men företaget ser tecken på en vändning. ”Den andra halvan av maj visade på en positiv utveckling”, konstaterar vd Lars Fins.


Ämnen i artikeln:

Rizzo Group

Koncernens nettoomsättning under kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret uppgick till 67,2 miljoner kronor, vilket är en minskning med 1,2 miljoner jämfört med samma period i fjol.

”Mars-maj blev en direkt upprepning av alla de svårigheter som vi mötte då pandemin startade under samma period 2020. Den ihållande pandemin förstörde alla möjligheter för koncernen att återhämta sig – vilket ledde till att vi den 23 mars, tvingades ansöka om en andra rekonstruktion i vårt moderbolag”, skriver Lars Fins i rapporten.

I Norge var 25 av 34 Morris-butiker stängda under mars-april. Dessa fick öppna den 8 maj.

”Tack vare ökade vaccinationer kunde vi även se att försäljningen i Sverige började ta fart i princip samtidigt som vi öppnade våra Morris-butiker. Den andra halvan av maj visade på en positiv utveckling och vi kunde äntligen konstatera att en oerhört efterlängtad vändning mot ljusare tider hade inträffat”, konstaterar Lars Fins.

Rörelseresultatet sjönk från -53,9 miljoner kronor till -55 miljoner.

”Det är förstås omöjligt att prestera resultat under kvartalet då mars och april var katastrofala. Nu hoppas vi kunna lämna allt elände bakom oss.”

Läs mer: Rizzo Group inte redo att ge upp än – stämman röstade för fortsatt drift

Mikael Sydner

Reporter

mikael.sydner@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Rizzo Group

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev