tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Fortsatt tillväxt för Revolution Race – som har det kämpigt på hemmaplan

Publicerad: 15 augusti 2023, 06:02

Paul Fischbein, vd för Revolution Race.

Foto: Pressbild

Revolution Race försäljning steg med 14 procent under det senaste kvartalet. ”Vår tillväxt har huvudsakligen drivits av den starka internationella expansionen”, säger vd Paul Fischbein i en kommentar. För i de nordiska länderna hade bolaget det kämpigare.

Ämnen i artikeln:

Revolution Race

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Revolution Race omsatte 362 miljoner kronor under det fjärde kvartalet på bolagets brutna räkenskapsår, april-juni. Tillväxten landade på 14 procent.

– Det är viktigt att understryka att vår tillväxt har skett i en omvärld präglad av mycket stor makroekonomisk osäkerhet vilket gör att vi sammantaget är nöjda med den utveckling vi nu presenterar, säger Paul Fischbein.

Han lyfter fram att en god utveckling i DACH-region (Tyskland, Österrike och Schweiz red. anm) var en viktig förutsättning för den fina utvecklingen.

– Vår tillväxt har huvudsakligen drivits av den starka internationella expansionen. Vi är idag ett internationellt bolag med en försäljningsandel i kvartalet från länder utanför Norden om 77 procent.

I just DACH-regionen ökade försläjningen med 22 procent under kvartalet.

Däremot har Revolution Race det tuffare i de nordiska länderna. Omsättningens sjönk med 16 procent till 84 miljoner kronor.

– Vad gäller Norden kan vi se att regionen påverkats mer negativt än andra regioner av det utmanande ekonomiska klimatet och vi ser återigen ett kvartal med negativ tillväxt i regionen. Samtidigt är vår bedömning att vi fortsatt bibehåller marknadsandelar på denna, i dagsläget krympande, marknad, säger Paul Fischbein.

LÄS OCKSÅ: Paul Fischbein om outdoor-raketens framfart: ”Vi har inte gett oss in i reaträsket”

Rörelseresultatet för kvartalet landar på 68 miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett resultat på 73 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

– Vi är stolta över att kunna bibehålla en god brutto- och rörelsemarginal i tider som dessa, säger Paul Fishbein.

Omsättningen för hela det brutna räkenskapsåret landade på 1 560 miljoner kronor, en tillväxt på 17 procent jämfört med året innan.

Rörelseresultatet uppgick till 310 miljoner kronor (367 miljoner kronor).

– Det är med glädje som jag summerar mitt första år som vd för RevolutionRace och bolagets andra år sedan noteringen på Stockholmsbörsen. I en svår marknadssituation har vi kvartal efter kvartal visat på en god tillväxt och en bibehållen god lönsamhet, säger Paul Fischbein.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev