lördag10 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Fortsatt minskad omsättning för Desenio: ”Kommer att ta fart”

Publicerad: 27 april 2023, 05:28

Dessenios vd Fredrik Palm.

Foto: Pressbild

Desenio redovisar en minskad omsättning för första kvartalet. Däremot förbättrades rörelseresultatet. ”Vi fokuserar på det vi kan påverka”, säger vd Fredrik Palm om osäkerheten kring konsumentbeteendet i nuläget.

Ämnen i artikeln:

DesenioE-handelDetaljhandeln

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Under 2022 redovisade Desenio en minskad omsättning varje kvartal.

Trenden fortsätter. Nettoomsättningen under det första kvartalet i år minskade med 9,5 procent till 260 miljoner kronor jämfört med samma period i fjol.

Fredrik Palm förklarar minskningen med att försäljningen i januari 2022, under slutet av pandemin, var extremt stark jämfört med 2023.

”Under senare delen av kvartalet låg försäljningen på samma nivå som året innan. I Nordamerika steg nettoomsättningen med cirka 17 procent jämfört med det första kvartalet 2022. Satsningarna där fortsätter, utvecklas väl och kommer över tid även att resultera i att försäljningen tar fart”, skriver han i rapporten.

Desenios omsättning

Rörelseresultatet ökade från 25,1 till 33,1 miljoner kronor vilket innebär en rörelsemarginal på 12,7 procent.

”Lönsamheten hölls till stor del uppe av att fraktkostnaderna numera är klart lägre än tidigare som en följd av vår ökade effektivitet i lagerhanteringen”, skriver Fredrik Palm.

Bolaget går nu in i sitt historiskt sertt svagaste kvartal.

”Det råder stor osäkerhet kring hur konsumentbeteenden på våra marknader kommer påverkas av den förväntade ekonomiska utvecklingen. Vi fokuserar dock på det vi kan påverka och arbetar nu vidare med våra satsningar i såväl Nordamerika som på våra övriga marknader.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev