Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Footway Group fortsätter att växa – trots fortsatta utmaningar med leveranser

Publicerad: 3 februari 2022, 07:30

Daniel Mühlbach, vd för Footway Group.

Footway Group ökade omsättningen med nästan tio procent under det fjärde kvartalet – trots fortsatta störningar på grund av pandemin. ”2021 har varit ett viktigt och lärorikt år”, konstaterar vd Daniel Mühlbach.

Ämnen i artikeln:

Footway

DN


Footway Group omsatte 430,7 miljoner kronor under det fjärde kvartalet, en tillväxt på 9,7 procent från i fjol. 

– Vi fortsätter att växa i det fjärde kvartalet trots produktförseningar, cancelleringar och volatil efterfrågan till följd av pandemin, vi upplevde särskilt bra utveckling i början av perioden, säger Daniel Mühlbach i en kommentar. 

Leveransproblem fortsätter emellertid att påverka verksamheten. 

– Vår täckningsgrad av produkter är lägre gentemot föregående år och bedöms ha påverkat försäljnings negativt under kvartalet, fortsätter Daniel Mühlbach och konstaterar att problemen kvarstod under januari vilket gjorde det till en svag månad. 

Gruppen redovisar ett rörelseresultat på 14,6 miljoner, motsvarande siffra för fjärde kvartalet 2020 var 16,7 miljoner kronor. 

Omsättningen för hela 2021 landade på 1 497 miljoner kronor, en tillväxt med 38 procent. 

– 2021 har varit ett viktigt och lärorikt år för att bygga Footway Group för framtiden. Vi har fokuserat på att få strategiskt viktiga områden på plats och kontinuerligt optimera vår multistoreplattform. Arbetet har varit utmanande och krävt mer resurser än väntat vilket återspeglas i såväl försäljning som resultat för 2021, säger Daniel Mühlbach. 

Rörelseresultatet för helåret landar på sex miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett resultat på elva miljoner kronor 2020. 

– Under 2022 kommer vi att fortsätta genomföra vår tillväxtplan och, genom vår aktiva förvärvsstrategi, expandera plattformen med fler butiker och samtidigt säkerställa en riktigt vass logistik. Vårt nya lager i Eskilstuna är en fantastisk anläggning och med ytterligare anpassningar och automatisering blir det en central komponent för vår framtida tillväxt, säger Daniel Mühlbach. 

 För att nå en balanserad finansieringsstruktur har styrelsen fattat beslut om att en företrädesemission ska genomföras under det första kvartalet. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev