Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Footway behöver mer lagerkapacitet: ”En av våra främsta utmaningar”

Publicerad: 13 oktober 2020, 13:25

Footway behöver mer lagerkapacitet. ”Det har varit en av våra främsta utmaningar det senaste året”, säger vd Daniel Mühlbach. Nu har ett nytt avtal tecknats med Postnord.


Footway behöver mer lageryta. Ny har e-handlaren tecknat ett avtal med Postnord om att öka lagrings- och hanteringskapaciteten vid deras logistikanläggningen i Helsingborg.

Där hanterar Footway drygt hälften av all sin logistik.

– Lagerkapaciteten har varit en av Footways främsta utmaningar under det senaste året, och det känns därför bra att vi genom det förnyade avtalet med Postnord nu kan lägga en plan för att komma till rätta med detta. Den utökade kapaciteten kommer att komma såväl leverantörer som kunder på alla våra marknader till gagn, säger vd Daniel Mühlbach i en kommentar.

Lagrings- och hanteringskapaciteten utökas med 25 procent. Footway skriver i pressmeddelandet att detta på sikt kommer att påverka bolagets tillväxt och resultat positivt.

Footway har också, efter förvärvet av Sportamore tidigare i år, inlett en optimering av lagerhanteringen mellan logistikanläggningen i Helsingborg och den Sportamore byggt upp i Kjula utanför Eskilstuna.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev