torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Efter stora förlusten – nu blickar Rizzos vd framåt: ”Goda förutsättningar för att bygga ett lönsamt bolag”

Publicerad: 6 december 2021, 07:30

Krisdrabbade Rizzo Group fortsätter blöda. Det visar siffror för bolagets brutna räkenskapsår som avslutades sista augusti. Trots detta är vd Lars Fins positiv inför framtiden.

Ämnen i artikeln:

Rizzo GroupSkorAccessoarer

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


”Verksamhetsåret 2020/2021 går till historien som koncernens i särklass mest utmanande år sedan bolagets start i början av 1900-talet” skriver Lars Fins i årsrapporten som publiceras i dag.

Nettoomsättningen uppgick till 433,4 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 630,4 miljoner kronor 2019/2020.

Rörelseresultat (exklusive koncernelimineringar) landade samtidigt på -89,1 miljoner kronor. det kan jämföras med -124,8 miljoner kronor föregående år.

Rizzo har befunnit sig i företagsrekonstruktion sedan den 23 april i år. I september gav Tingsrätten grönt ljus åt en förlängning av rekonstruktionsperioden till och med den 23 december.

Detta är dessutom den andra rekonstruktionen sedan pandemins start. Enligt Lars Fins har bolaget gjort betydande framsteg. Bland annat har besparingar på mer än 100 miljoner kronor gjorts under de tå senaste åren. Bland annat har den tillfälliga Rizzobutiken i Fältöversten i Stockholm stängts. 

”Vi lägger nu de extrema åren 2020 och 2021 bakom oss och bedömer att vi både ska ta oss ur rekonstruktionen och att vi ska kunna både finansiera och få till den lönsamhet som förstås är helt nödvändig för en fortsatt existens.”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev