torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

E-handlaren vänder till vinst: ”Förbättringar i rätt riktning”

Publicerad: 14 juli 2023, 09:07

Helena Karlinder-Östlundh, tillförordnad vd för Nelly Group, börjar se tecken på att företaget äntligen rör sig i rätt riktning.

Foto: Pressbild

Trots att e-handlaren fortsatt tappar omsättning i det andra kvartalet efter minskad försäljning – har de ändå lyckats med en rörelsevinst på 4,5 miljoner kronor: ”Transformationsarbetet börjar nu ge effekt” säger Nellys tillförordnade vd:n Helena Karlinder-Östlundh.

Ämnen i artikeln:

NellyE-handel

JB


LÄS OCKSÅ: Hon står för stabiliteten – i Nellys vd-karusell: ”När frågan kom tvekade jag inte”

Efter en trög start på året fortsätter Nelly att backa i omsättning med 15 procent jämfört med förra året efter minskad försäljning. Hittills i år har de backat med 17 procent och omsatt 522,8 miljoner kronor mot förra årets 627,5.

Dock har de lyckats landa ett rörelseresultatet på 7,7 miljoner kronor (-18,5), med en rörelsemarginal på 2,7 procent. En rörelsevinst på 4,5 miljoner kronor.

– Det omfattande transformationsarbete vi inledde förra året börjar nu ge effekt och vi ser tydliga första tecken på att vi rör oss i rätt riktning, säger Helena Karlinder-Östlundh.

LÄS ÄVEN: Likviditeten säkrad – så mycket pengar plockar Nelly in tack vare företrädesemissionen

Bland annat har de dragit ner på kostnaderna för marknadsföring, logistik och personal.

– Vi har åstadkommit avsevärda förbättringar i våra arbetssätt och nu byggt en mer effektiv organisation som även framåt kommer fortsätta optimera kostnadsbasen.

Därtill har de fokuserat på att sälja ut ladorna.

– Under perioder har vi även valt att driva försäljning genom prissänkningar för att säkerställa en god genomförsäljning av lagret under transformationen, säger Helena Karlinder-Östlundh.

De har behållit sin konverteringsgrad på 2,3 procent, men snittkorgen har minskat till 764 kronor från 831. Vilket de hoppas kunna råda bot på genom högre träffsäkerhet till hösten.

LÄS OCKSÅ: Öppnar flaggskeppsbutik: ”Fördjupa relationen med våra kunder”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev