Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Dustin går stärkta ur senaste kvartalet: ”Vi är väl positionerade”

Publicerad: 30 juni 2021, 06:35

Dustins vd Thomas Ekman.

Foto: Pressbild

Dustin fortsatte att växa under det senaste kvartalet. ”Vi har utvecklats starkt inom vår onlinebaserade kärnverksamhet och stärkt vår position på marknaden”, säger vd Thomas Ekman.


Ämnen i artikeln:

Dustin

Under det trejde kvartalet på bolagets brutna räkenskapsår, mars-maj, omsatte Dustin 3 394 miljoner kronor, en tillväxt med 3,8 procent. Organiskt var tillväxten 5,1 procent. 

– Trots påverkan av komponentbrist och långa leveranstider har vi mött efterfrågan på hårdvara genom proaktivitet i våra inköp och nära relationer till våra leverantörer, säger Thomas Ekman i en kommentar. 

Rörelseresultatet uppgick till 113,5 miljoner kronor, vilket är mer en fördubbling av resultatet för motsvarande period ifjol på 51,8 miljoner kronor. 

– Resultatförbättringen förklaras främst av högre volymer samt tidigare genomförda strategiska initiativ och kostnadsreduceringar. I detta ingår avveckling av mindre lokala kontor, minskning av personalstyrkan, automatisering av vårt nordiska centrallager och pågående datacenterkonsolidering, säger Thomas Ekman. 

Under kvartalet har Dustin förvärvat Centralpoint, en IT-partner verksam i Beneluxländerna. 

– Tillsammans blir vi den ledande aktören i regionen och kan fortsätta leverera på vår strategi med att kombinera hårdvaruoch mjukvaruförsäljning med ett attraktivt tjänsteerbjudande och IT-lösningar. 

Thomas Ekman ser nu med tillförsikt framåt. 

– Vi är väl positionerade utifrån rådande marknadstrender och genom förvärvet av Centralpoint har vi både storleken och kunskapen att expandera vår affär inom våra huvudsegment i Norden och Benelux.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Dustin

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev