onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Deichmann går mot strömmen – försäljningen under 2021 nådde prepandemisk nivå

Publicerad: 15 mars 2022, 13:11

Trots pandemin lyckades tyskägda skokedjan Deichmann att vända till svarta siffror. Nu vädrar kedjan optimism och planerar en satsning på nya och befintliga butiker.

Ämnen i artikeln:

DeichmannSkor

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Skohandeln har varit ett av handelns sorgebarn under pandemin. Jämfört med 2019 års siffror minskade försäljningen i skohandeln med 20,6 procent under 2021.

Mot denna bakgrund har Deichmann klarat sig bättre. Under 2021 uppgick nettoomsättningen till 233,2 miljoner kronor. Det är en ökning jämfört med 2020 och i nivå med 2019 års siffror.

Samtidigt vände bolaget för första gången sedan 2015 från röda till svarta siffror och nådde ett rörelseresultat på blygsamma 4,5 miljoner kronor.

Betydande för resultatet var de statliga stödåtgärderna i form av stöd för korttidsarbete och omställningsstöd på sammanlagt tre miljoner kronor.

I bokslutet skriver bolaget att man, givet marknadsläget, är nöjda med resultatet. Samtidigt blickar man framåt med optimism och räknar med stigande försäljning när pandemin klingar av.

Under februari i år inleddes även renoveringar av de befintliga Deichmann-butikerna. Flera butiksöppningar planeras även under året. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev