Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Danska Ilva fortsätter att satsa i Sverige – efter stark prestation

Publicerad: 3 november 2022, 12:09

Martin Hallund är ny vd på danska möbelkedjan Ilva.

Foto: Pressbild

Danska möbelkedjan fortsätter sina expansionsplaner i Sverige trots det osäkra marknadsläget. Vill öppna fyra nya butiker kommande räkenskapsår.

Ämnen i artikeln:

Expansion

Annika Wilhelmson

annika.wilhelmson@bonniernews.se


Ilvas omsättning det senaste räkenskapsåret landade på 1,7 miljarder danska kronor och ett rörelseresultat på 91 miljoner. Omsättningen ligger på samma nivå som förra året och rörelseresultatet är en minskning med nio miljoner danska kronor. 

Företaget har märkt av en stigande osäkerhet bland konsumenterna under det förskjutna räkenskapsårets sista kvartal men fortsätter att fokusera på expansion med planer på två nya butiker i Danmark och fyra nya i Sverige under det kommande räkenskapsåret. Tidigare var målet att öppna åtta butiker i Sverige under 2022.

Under det senaste året har Ilva öppnat tre nya svenska butiker i Kristianstad, Halmstad och Helsingborg. Sedan tidigare finns också en butik i Malmö.

– Om du hade frågat mig förra året vad förväntningarna till det avslutade räkenskapsåret var, tror jag inte att det var många som hade kunnat föreställa sig den verklighet som vi alla står i nu. Men vi håller fast i vår strategiska kurs och med ännu ett bra räkenskapsår bakom oss är Ilva rustade för framtiden, säger nya vd:n Martin Hallund i ett pressmeddelande.

Han tog över chefsposten från tidigare vd:n Rami Jensen den 1 september i år men har varit en del av företagets ledning länge.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev