lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Containerkrisen sänkte resultatet för Pierce Group: ”Utmanande”

Publicerad: 18 oktober 2021, 08:40

Foto: Pressbild

E-handelsbolaget Pierce Group redovisar ett resultatras för det tredje kvartalet. Ökade fraktkostnader från Asien lyfts fram som den främsta förklaringen. ”Vi är påverkade av flera utmanande omvärldsfaktorer”, säger vd Henrik Zadig.

Ämnen i artikeln:

Pierce

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Bolagets nettoomsättning under det tredje kvartalet uppgick till 361 miljoner kronor. Det är en ökning med tio procent jämfört med det tredje kvartalet 2020.

Det visar de preliminära siffror som bolaget har släppt för perioden.

Det justerade rörelseresultatet sjönk från tolv till tre miljoner kronor.

Enligt bolaget är det väsentligt ökade fraktkostnader från Asien samt bristande produkttillgänglighet på marknaden som ligger bakom det försämrade resultatet.

”Arbete pågår med att i möjligaste mån kompensera för dessa ökade kostnader, bland annat genom justeringar av prissättningen mot kund. Vi har haft fortsatta brister i varutillgången på grund av störningar i de globala varuflödena. Sammantaget är det fortsatt svårnavigerat på kort sikt”, skriver Henrik Zadig i en kommentar.

Under kvartalet har bolaget även jobbat med att förbereda kommande kampanjer som startar med Black Friday.

”Vi fortsätter att arbeta med extra säkerhetsmarginal och har således byggt upp lagret med framförallt egna varumärkesprodukter under Q3 för att säkerställa ett starkt kunderbjudande inför kampanjstarten”, heter det i pressmeddelandet.

LÄS MER: E-handlaren tappar fart: ”Fortsatt svårnavigerat”

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev