tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Clas Ohlson går i takt med 2020: ”Träffat rätt i sortiment”

Publicerad: 6 augusti 2021, 05:35

Clas Ohlsons försäljning i juli var i stort sett oförändrad jämfört med motsvarande månad 2020. ”Vi levererade på samma nivå som förra sommarens starka försäljning,” säger vd Kristofer Tonström.

Ämnen i artikeln:

Clas Ohlson

Andreas Dyrberg Skog

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se


Clas Ohlson omsatte 732 miljoner kronor i juli jämfört med föregående års 733 miljoner. Vd Kristofer Tonström är nöjd med utfallet:

– Den viktigaste förklaringen är att vi träffat rätt i vårt sortiment och haft väl anpassade lagervolymer i flera relevanta produktkategorier. Detta samtidigt som vi sammantaget haft färre besökare i våra butiker under månaden jämfört med motsvarande period 2020. Totalt sett är vår försäljning oförändrad i juli jämfört med föregående år, samtidigt som vår försäljning online ökade med 15 procent, säger han i en kommentar.

I Sverige var försäljningen i juli oförändrad på 324 miljoner kronor medan Norge ökade med en procent till 321 miljoner kronor. I Finland sjönk försäljningen med fyra procent till 83 miljoner kronor. E-handeln omsatte 62 miljoner kronor och stod alltså för åtta procent av den totala försäljningen.

Under första kvartalet på det brutna räkenskapsåret (perioden maj-juli) sjönk kedjans försäljning med en procent till 2 056 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev