måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Byggmax tappade försäljning: ”Exceptionella jämförelsetal”

Publicerad: 15 juli 2022, 07:09

Byggvarukedjan redovisar både minskad försäljning och lägre resultat för andra kvartalet. ”Utfallet jämfört med föregående år färgas av de exceptionella jämförelsetalen”, säger vd Mattias Ankarberg i en kommentar.

Ämnen i artikeln:

ByggmaxLågpris

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Byggmax’ nettoomsättning uppgick till 2 546 miljoner kronor under kvartalet, vilket är en minskning med 10,1 procent.

Koncernens jämförbara försäljning minskade med 16,6 procent.

Rörelseresultatet backade från 446 till 240 miljoner kronor.

Vd Mattias Ankarberg menar ändå att Byggmax har utvecklats väl under andra kvartalet.

– Försäljning och lönsamhet var på en historiskt mycket hög nivå, endast slaget av de exceptionella andrakvartalen under corona-pandemin, säger han och fortsätter:

– I andra kvartalet slog vi försäljningsrekord i både flera prioriterade produktkategorier och inom e-handel, samtidigt som vi fortsatte att ta marknadsandelar. Vi nästan dubblerades rörelseresultatet jämfört med före pandemin, men utfallet jämfört med föregående år färgas av de exceptionella jämförelsetalen. Försäljningen minskade med tio procent, en ökning på 42 procent jämfört med andra kvartalet 2019.

Han betonar också att bolagets lågprisposition gynnas i nuvarande marknadsläge, med en mer avvaktande och mer prismedveten konsument,

– Jag är övertygad om att kombinera låga priser och höga klimatambitioner kommer att stärka vårt varumärke och företag över kommande år. Nu fortsätter vi mot 10 miljarder i omsättning.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev