Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Butikerna lyfter Electra-gruppen: ”Den fina efterfrågan håller i sig”

Publicerad: 24 augusti 2021, 08:04

Electra Retail hade en stark försäljning under andra kvartalet och räddade tillväxten när logistikverksamheten hade en svagare period. ”Våra kedjebutiker och övriga samarbetspartners uppvisar försäljningsnivåer som är väl så goda som förra året”, säger vd Anneli Sjöstedt om utvecklingen i hemelktronikbutikerna.


Ämnen i artikeln:

Electra GruppenElon Ljud & BildEkonomi

Electra kan redovisa ett sjätte kvartal i följd med tillväxt – tack vare handelsverksamheten. 

Electra Retail, som hanterar varuförsörjningen för bland andra Elon Ljud & Bild och Digitalbutikerna, växte med 7,4 procent under andra kvartalet och nådde en nettoomsättning på 314,0 miljoner kronor.

– Ökningen är hänförlig till de flesta av segmentets affärsområden. Ökningen är procentuellt starkast i kedjan Elon Ljud & Bild och handeln inom vår B2B-verksamhet, säger Anneli Sjöstedt i en kommentar

Verksamheten inom logistik och IT tappade samtidigt 11,3 procent till. 133,3 miljoner kronor.

Totalt omsatte koncernen 447,3 miljoner kronor, en ökning med en procent jämfört med motsvarande kvartal förra året.

– Den högre omsättningen känns extra positiv i perspektivet av att vi i jämförelsetalen väl kan matcha branschens positiva effekter av covid-19:s förändrade konsumtionsmönster under förra året.

Rörelseresultatet förbättrades med 2,9 miljoner kronor till 7,3 miljoner kronor under andra kvartalet. Retailverksamheten bidrog med 5,7 miljoner kronor och logistik och IT med 1,6 miljoner kronor.

Under första halvåret har koncernens nettoomsättning stigit med 6,5 procent till 919,4 miljoner kronor. Rörelseresultatet har förbättrats från 6,3 till 11,1 miljoner kronor.

LÄS MER: Hemligheten bakom Elons säljlyft under corona: ”Är ju lite wowkänsla” 

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev