torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Bubblerooms kraftiga förlust – trots försäljningsrekord: ”Vi har vidtagit åtgärder”

Publicerad: 28 februari 2023, 07:31

Bubblerooms vd Ville Kangasmukko Nordström.

Foto: Pressbild

Trots ett trögare avslut på året noterar Bubbleroom nytt försäljningsrekord under 2022. ”Detta bekräftar att vi fortsätter att ta marknadsandelar”, säger vd Ville Kangasmuukko Nordström. Samtidigt växer förlusten, nu läggs fokus på att nå lönsamhet.

Ämnen i artikeln:

BubbleroomE-handelDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Bubbleroom omsatte 442,8 miljoner kronor under 2022. Borträknad den den avvecklade B2B-verksamheten var tillväxten 11,1 procent. Räknas den in ökade försäljningen med 7,8 procent.

– Den totala klädhandeln inom Norden minskade totalt sett jämfört med 2021, och utifrån dessa förutsättningar är det mycket glädjande att vi lyckades nå en rekordhög försäljning under 2022, säger Ville Kangasmuukko Nordström och fortsätter:

– Vår ökade försäljning är till stor del ett resultat av vår lyckade direct-to-consumer strategi, där vår uppskattade design har sålt starkt i egna kanaler såväl som i externa kanaler.

Utvecklingen under det fjärde kvartalet var emellertid trögare för e-handarlen. Nettoomsättningen, exklusiva avvecklad B2B-verksamhet sjönk med 6,1 procent till 120,1 miljoner kronor. Räknas B2B-verksamheten in var tappet 6,8 procent.

– Det förändrade världsläget med en svagare ekonomi har påverkat vår försäljning negativt under den andra delen av 2022, som i sin tur resulterat i en rörelseförlust för helåret 2022, säger Ville Kangasmuukko Nordström.

Samtidigt har kostnaderna ökat.

Bubbleroom redovisar en rörelseförlust på 24,7 miljoner kronor, vilket ska jämföras med en förlust på 5,9 ,miljoner kronor 2021.

Under fjärde kvartalet växter rörelseförlusten, från två miljoner kronor 2021 till 7,7 miljoner 2022.

– Vårt fokus ligger därför nu på lönsamhet och vi har vidtagit åtgärder för att ställa om vår kostnadsstruktur till ett nytt marknadsläge med en dämpad köpkraft hos hushållen, säger Ville Kangasmuukko Nordström.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev