Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Boozt levererar starkt resultat: ”Bibehåller branschledande marginaler”

Publicerad: 10 februari 2022, 07:39

Boozt ökar omsättningen och stärker resultatet.

Foto: Pressbild

Boozt levererar när e-handlaren i dag släpper sin bokslutskommuniké. ”Vi är stolta över att rapportera starka resultat för 2021, där vi uppnår en tillväxt om 33,4% och bibehåller branschledande marginaler”, säger vd:n Hermann Haraldsson.

Ämnen i artikeln:

Boozt

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Boozt omsatte 1 967,9 miljoner kronor under det fjärde kvartalet, en tillväxt på 38,1 procent. 

För helåret 2021 landade omsättningen på 5 813,8 miljoner kronor. 

– Vi är stolta över att rapportera starka resultat för 2021, där vi uppnår en tillväxt om 33,4% och bibehåller branschledande marginaler, säger Hermann Haraldsson i en kommentar. 

E-handlaren redovisar ett rörelseresultat på 117,9 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, vilket är 15,9 miljoner kronor bättre än motsvarande period 2020. 

Boozt vd Hermann Haraldsson.

Foto: Pressbild

Rörelseresultatet för helåret var 82,2 miljoner kronor bättre än året innan på 264,5 miljoner kronor. 

– Under de senaste tre åren har vi lyckats med att organiskt mer än fördubbla verksamheten samtidigt som det genomsnittliga ordervärdet har ökat, vilket vi fortfarande anser är nyckeln till att uppnå hög långsiktig lönsamhet, konstaterar Hermann Haraldsson och fortsätter: 

– Vi är övertygade om att vidareutvecklingen av strategin att skapa ett nordiskt varuhus innebär att vi kan fortsätta leverera högre tillväxt än marknaden, och vi förväntar oss en omsättningstillväxt i intervallet 20%-25% under 2022 samtidigt som vi håller lönsamheten i nivå med föregående år. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev