Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Boozt fortsätter att växa: ”Överträffat det vi trodde var väldigt ambitiösa mål”

Publicerad: 9 november 2021, 07:38

Under kvartalet har Boozt utökat kapaciteten i sin autostore.

Boozt ökade försäljningen med 31,1 procent under det tredje kvartalet. ”Hittills har innevarande år varit enastående och vi har överträffat det vi trodde var väldigt ambitiösa mål”, säger vd Hermann Haraldsson.

Ämnen i artikeln:

Boozt

DN


Boozt omsatte 1 232,1 miljoner kronor under det tredje kvartalet, en tillväxt på 31,1 procent jämfört med samma period i fjol. 

Boozt.com växte med 29,6 procent medan Booztlet.com hade en tillväxt på 39,2 procent. 

– Vår verksamhet har fortfarande ett starkt momentum. Vi uppnådde en tillväxt om 32 procent i lokal valuta och en stabil justerad rörelsemarginal om två procent under det säsongssvaga tredje kvartalet. Vi har kommit långt i vår utökning av hanteringskapaciteten och har fortsatt ett knivskarpt fokus på att bygga upp den grund som krävs för att fortsätta att ta marknadsandelar, säger Hermann Haraldsson i en kommentar. 

Rörelseresultatet landade på 7,4 miljoner kronor, vilket ska jämföras med ett resultat på 47,9 miljoner kronor tredje kvartalet i fjol. Boozt skriver i rapporten att resultatet påverkades negativt av aktierelaterade ersättningar. 

Boozt tror på en tillväxt om 27,5-32,5 procent. Det innebär att bolagets nettoomsättning för helåret skulle vara 1 200-1 400 miljoner högre än i fjol. 

– Hittills har innevarande år varit enastående och vi har överträffat det vi trodde var väldigt ambitiösa mål. Med nio starka månader i bagaget, en betryggande lagernivå och återöppnade samhällen ser vi fram emot den närmaste tiden och står fast vid vår prognos för 2021, säger Hermann Haraldsson. 

Under kvartalet har Boozt utökat kapaciteten i sin autostore. Dessutom har second hand-initiativet Re Boozt lanserats. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev