söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Bolist slår igen i Luleå: ”Har försökt vända trenden men utan resultat”

Publicerad: 30 mars 2021, 06:16

Bolist Storheden stängs till hösten. ”Butiken har under en längre tid haft en negativ ekonomisk trend”, säger Peter Fjällborg, vd hos ägaren Coop Norrbotten.

Ämnen i artikeln:

BolistByggButik

Kalle Östgren

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se


Coop Norrbotten driver 38 matbutiker och fyra Bolist. Byggmarknaderna Bolist finns i Gällivare, Kalix, Kiruna och Storheden i nära anslutning till Coops stormarknader.

Nu väljer Coop Norrbotten att stänga Bolist på handelsområdet Storheden strax utanför Luleå till hösten. Beslutet kommer efter flera år med dålig lönsamhet.

Butiken kommer att hålla öppet till den sista september 2021.

Bolist Storheden är, skriver Coop Norrbotten i ett pressmeddelande, den butik som har haft den tuffaste konkurrensen av byggmarknaderna, med flera av de större konkurrenterna i närheten.

– Vi har försökt att vända trenden genom olika insatser och aktiviteter, men utan större resultat. Vad gäller våra övriga Bolist-butiker så har de bättre förutsättningar att möta den lokala konkurrensen, säger Peter Fjällborg.

Nedläggningen kommer inte att innebära några uppsägningar. utan samtliga nio anställda vid Bolist kommer att erbjudas andra tjänster inom Coop Norrbotten.

– Jag riktar ett stort tack till personalen för deras insatser och garanterar samtliga en annan tjänst, säger Peter Fjällborg.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev