söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Bokjätten förbereder sig för börsnotering till sommaren

Publicerad: 12 april 2021, 12:39

Bokusgruppens förberedelser inför börsnoteringen fortsätter. Förutsatt att modebolaget beslutar om en sakutdelning på årsstämman den 28 april förväntas noteringen ske i början av juni.

Ämnen i artikeln:

AkademibokhandelnBokus

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Läs mer: Bokjätten vandrar mot börsen med nytt namn: ”Associerar till vår kärnverksamhet”

Bokusgruppen, bestående av Akademibokhandeln, Bokus och Bokus Play, förväntas noteras på Nasdaq First North Premier Growth Market i början av juni 2021 förutsatt att moderbolaget, Volati AB, beslutar om en sakutdelning av sina aktier i Bokusgruppen. Beslutet om den så kallade Lex Asea-utdelningen fattas på Volatis årsstämma 28 april, enligt ett pressmeddelande från Bokusgruppen.

Bokusgruppen har satt upp finansiella mål och utdelningspolicy som gäller förutsatt att Lex Asea-utdelningen och noteringen genomförs. Målen innebär bland annat att bolaget ska öka nettoomsättningen i digitala kanaler med i genomsnitt tio procent per år på medellång sikt.

För de fysiska butikerna är målet att omsättningstillväxten ska följa ekonomins tillväxt i allmänhet.

Bokusgruppen planerar även att ingå en checkräkningskredit hos Nordea på 200 miljoner kronor om utdelningen och noteringen genomförs. Krediten kommer att kunna användas för löpande företags- och rörelsekapitaländamål och återbetalning av internlån från Volati.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev