måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Avslutade samarbetet med Ica slog mot Hemtex försäljning

Publicerad: 25 maj 2023, 06:37

Hemtex tappade försäljning och försämrade resultatet under det första kvartalet.

Foto: Daniel Norman

Minskad kundtrafik, både till de fysiska butikerna och online, påverkade Hemtex negativt under det första kvartalet. Även en minskad B2B-försäljning drog ned omsättningen.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Hemtex omsatte 219,5 miljoner norska kronor under det första kvartalet, ett tapp på 10,9 procent. Mätt på jämförbara enheter, inklusive onlineförsäljningen var tappet 6,5 procent.

En minskad B2B-försäljning genom Hemtex 24H är ett skäl till tappet. Det förklaras med att Ica, som varit en stort kund inom segmentet, valt att avsluta samarbetet med Hemtex. Försäljningen till Ica stod för 50 procent av Hemtex 24H:s omsättning. Nu vidtas åtgärder för att minska driftskostnaderna inom segmentet.

Även en minskad kundtrafik på en utmanande marknad, både till de fysiska butikerna och online, ligger bakom omsättningstappet. Det skriver norska ägaren Kid i sin delårsrapport. Online sjönk försäljningen med 14 procent.

LÄS OCKSÅ: Här samlar Hemtex styrkorna – och tar full kontroll: ”Vi kände att det var dags”

Kedjan redovisar ett EBITDA-resultat på 4,6 miljoner norska kronor. Motsvarande period 2022 var resultatet 34,5 miljoner norska kronor.

Bland annat hade kedjan högre kostnader kopplat till det nya lagret och huvudkontoret i Viared, utanför Borås, som invigdes under det första kvartalet.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev