torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Även Zalando har vinstvarnat – flaggar för svagare kvartal och skriver ned prognosen

Publicerad: 27 juni 2022, 06:07

Foto: Oliver Tjaden

Zalando vinstvarnar. Nätjätten sänker prognosen för helåret och flaggar för ett svagare andra kvartal.

Ämnen i artikeln:

Zalando

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


I slutet av förra veckan vinstvarnade Zalando. 

Näthandlaren konstaterar att de makroekonomiska förhållandena försämrats ytterligare under det andra kvartalet och flaggar nu för ett sämre andra kvartal samtidigt som prognosen för helåret skrivs ned. 

I maj räknade Zalando med att GMV-försäljningen för helåret skulle hamna i det nedre spannet av 16-23 procent, intäkterna väntades öka med 12-19 procent och det justerade rörelseresultatet spåddes landa mellan 430 och 510 miljoner kronor. 

Enligt bolagets nya prognos kommer GMV-försäljningen att öka med tre till sju procent för helåret, intäkterna med upp till tre procent och landa på 10,4-10,7 miljoner euro och det justerade rörelseresultatet väntas landa på 180-260 miljoner euro. 

I ett pressmeddelande skriver Zalando att de makroekonomiska utmaningarna väntas bli längre och mer intensiva än vad som tidigare förutsetts. 

4 augusti presenterar Zalando sitt resultat för det andra kvartalet. I pressmeddelandet skriver e-handlaren att tillväxten, både vad gäller GMV och intäkterna, kommer att vara lägre än analytikernas förväntningar. Detsamma gäller det justerade rörelseresultatet. 

Bolaget skriver vidare att det andra kvartalet kommer att vara lönsamt men svagare än förväntat. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev