söndag4 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Återhämtningen stannade av – Desenio fortsätter tappa organisk tillväxt

Publicerad: 27 oktober 2021, 05:23

Återhämtningen stannade av för Desenio Group som fortsatt har negativ organisk tillväxt i tredje kvartalet. På grund av det svårbedömda kundbeteendet tar bolaget nu bort de finansiella målen för helåret. ”Men vi är fast beslutna att leverera i linje med förväntningarna för det fjärde kvartalet 2021”, säger vd Fredrik Palm.

Ämnen i artikeln:

DesenioEkonomiE-handel

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Desenio hade en omsättning på 239,5 miljoner under tredje kvartalet 2021, vilket motsvarar en ökning med 14,5 procent från föregående år. Den organiska tillväxten är dock fortsatt negativ och minskar med 20,9 procent. 

– Efter ett andra kvartal som inte nådde upp till våra förväntningar såg vi en positiv tillväxttrend i början av det tredje kvartalet. Återhämtningen avstannade dock mot slutet av augusti och har inte återvänt under den resterande delen av kvartalet, säger vd Fredrik Palm i en kommentar. 

När bolaget släppte sin rapport för andra kvartalet gjorde de bedömningen att konsumentbeteendet skulle normaliseras under tredje kvartalet. 

– Detta har inte uppfyllts. 

Huvudorsaken tros vara lättade covid-restriktioner och läget är fortfarande svårbedömt, skriver Fredrik Palm. 

– Jag vill dock vara mycket tydlig på en punkt. Det här är inte det nya normala. Inte för online-migrering och heminredning i allmänhet och inte för Desenio i synnerhet. Min övertygelse är att vår tillväxtresa kommer att fortsätta när konsumentbeteendet inte påverkas av pandemirelaterade restriktioner, respektive lättnader av desamma. 

Rörelseresultatet för tredje kvartalet uppgick till 17,4 miljoner, vilket kan jämföras med 50,1 miljoner föregående år. 

Under perioden januari till september 2021 uppgick bolagets omsättning till 907,8 miljoner kronor. Det motsvarar en ökning med 41,8 procent från föregående år. Den organiska tillväxten under årets tre första kvartal uppgick till -1,3 procent. 

– Som en konsekvens av det svårförutsägbara kundbeteendet som präglat marknaden under hösten har Desenio Group beslutat att ta bort våra finansiella mål gällande helåret 2021, men vi är fast beslutna att leverera i linje med förväntningarna för det fjärde kvartalet 2021. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev