Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Apoteket växer när kunderna börjar handla fysiskt igen: ”Samtidigt fortsätter tillväxten i e-handeln”

Publicerad: 29 oktober 2021, 06:47

Apotekets vd Ann Carlsson.

Apoteket hade en tillväxt på 5,6 procent under det tredje kvartalet. ”I takt med att restriktionerna i samhället minskar ser vi ökade kundflöden till våra butiker”, säger vd Ann Carlsson. Samtidigt fortsätter e-handeln att växa.


Ämnen i artikeln:

Apoteket

Apoteket omsatte 4 871 miljoner kronor under det tredje kvartalet, en tillväxt med 5,6 procent från samma period i fjol. 

– I takt med att restriktionerna i samhället minskar ser vi ökade kundflöden till våra butiker. Samtidigt fortsätter tillväxten i e-handeln, konstaterar Ann Carlsson i delårsrapporten. 

Rörelseresultatet förbättras, från 122 miljoner kronor tredje kvartalet i fjol till 164 miljoner kronor i år. 

– Tack vare omställning av verksamheten, både före och under utbrottet av covid-19, visar Apoteket en resultatförbättring under såväl kvartalet som niomånadersperioden, säger Ann Carlsson. 

Januari–september redovisar Apoteket ett rörelseresultat på 342 miljoner kronor, vilket är 36 miljoner kronor bättre än motsvarande period i fjol. 

Nettomosättningen för perioden minskar emellertid med 0,3 procent till 14 579 miljoner kronor. 

– Med kundernas behov i första rummet har vi blivit snabbare på att utveckla nya tjänster och produkter, med fokus på sådant som behövts under pandemin. I tillägg har vi blivit effektivare i våra sätt att arbeta, vilket avspeglas i rörelsemarginalen, säger Ann Karlsson. 

Rörelsemarginalen för kvartalet landar på 3,4 procent. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Apoteket

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev