Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Apoteket ökade försäljningen med nästan sju procent: ”Rörelseresultatet är något lägre”

Publicerad: 31 oktober 2022, 08:27

Apotekets omsättning ökade under det tredje kvartalet.

Foto: Pressbild

”Under kvartalet gläds vi åt en god tillväxt.” Det konstaterar vd Rasmus Nerman i Apotekets delårsrapport. Däremot tyngdes resultatet bland annat av stora investeringar i infrastruktur.

Ämnen i artikeln:

Apoteket

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Apoteket omsatte 5 202 miljoner kronor under det tredje kvartalet, en tillväxt med 6,8 procent jämfört med motsvarande period i fjol. 

En god utveckling på både konsumentmarknaden och upphandlingsmarknaden bidrog till lyftet, skriver bolaget i delårsrapporten. 

– Under kvartalet gläds vi åt en god tillväxt. Samtidigt konstaterar vi, trots ett förbättrat resultat efter skatt, att rörelseresultatet är något lägre bland annat på grund av kostnader relaterade till stora satsningar på vår framtida infrastruktur, till exempel Apotekets e-handelslager i Eskilstuna, nya lokaler i Uppsala för nationell tillverkning av läkemedel och ett nytt recepthanteringssystem, säger Rasmus Nerman. 

Rörelseresultatet landade på 153 miljoner kronor, vilket var elva miljoner sämre än motsvarande period i fjol. 

Förutom ovan nämnda investeringar påverkades resultatet också negativt ett allmänt högre prisläge har bidragit till högre omkostnader

Rasmus Nerman säger i rapporten att Apoteket, trots en orolig omvärld, kommer att fortsätta att investera och utveckla bolaget affär i linje med den strategi som lagts. 

– Vi kommer, i både upp- och nedgångar, att finnas till för våra kunder både fysiskt och digitalt samt erbjuda produkter och tjänster anpassade efter kundernas behov och efterfrågan, säger han. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev