söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Apotek Hjärtat plockar marknadsandelar: ”Bådar gott inför utvecklingen framöver”

Publicerad: 27 oktober 2022, 07:12

Foto: Monika Nilsson Lysell

Apotek Hjärtat är ljuspunkten hos Ica Gruppen just nu, med en starkare tillväxt än marknaden och en onlineförsäljning som går åt rätt håll.

Ämnen i artikeln:

Apotek Hjärtat

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Apotek Hjärtat hade en försäljningstillväxt på 8,9 procent i tredje kvartalet. I jämförbara apotek var tillväxten 8,3 procent. Den totala marknadstillväxten i perioden bedöms uppgå till 5,7 procent.

”Utvecklingen drevs som tidigare främst av volym, med fortsatt god volymtillväxt inom egenvårdsprodukter. Högre genomsnittspriser på receptförskrivet bidrog också till försäljningsökningen” skriver Ica Gruppen i sin delårsrapport.

LÄS OCKSÅ: Så ska nya vd:n befästa Apotek Hjärtats dominans: ”En fantastisk resa”

Per Strömberg, vd för Ica Gruppen där Apotek Hjärtat ingår, säger i en kommentar att apoteksbolagets resultat påverkats av högre kostnader, bland annat hänförliga till flytten till nytt lager i september.

– Trots flytten klarade vi av att stärka marknadsandelarna online vilket bådar gott inför utvecklingen framöver, säger Per Strömberg.

Onlineförsäljningen för Apotek Hjärtat ökade med 13,9 procent i kvartalet. Med en e-handelsandel på 9,7 procent är Apotek Hjärtat trots det långt under marknaden, där e-handelsandelen uppgår till 19,1 procent.

LÄS OCKSÅ: Supersäljaren bakom Årets Apotek: ”Jag vill alltid inspirera mina medarbetare” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev