lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Finansiella rapporter

Apotea-grundaren kan bli årets främsta entreprenör – globalt: ”En teaminsats”

Publicerad: 3 februari 2020, 13:48

Apotea-grundaren Pär Svärdson har utsetts till Sveriges främsta entreprenör. Nu har han chansen att kamma hem samma titel globalt.

Ämnen i artikeln:

ApoteaApotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Pär Svärdson har tilldelats utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Den delades i Blå Hallen i Stockholms stadshus i torsdags förra veckan.

” En idéspruta som älskar att få bolag att växa och bli bättre – så kan Pär Svärdson beskrivas. Han har förändrat en hel bransch och knäckt koden för snabb tillväxt. Trots sina framgångar har Pär Svärdson fortsatt stora ambitioner, inte minst när det gäller miljö och hållbarhet. Pär Svärdson är en superb serieentreprenör som skapat inte bara ett, utan två miljardföretag”, står att läsa i motiveringen.

EY Entrepreneur of the year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Den delas ut på regional, nationell och internationell nivå i fler än 60 länder.

En oberoende jury bedömer entreprenörerna utifrån entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande.

Pär Svärdson blir nu Sveriges representant i den internationella finalen i sommar.

– Det känns fantastiskt roligt att vinna en så fin utmärkelse när så många otroligt duktiga entreprenörer var med i startfältet. Men entreprenörskap är inte personligt utan en teaminsats, så jag vill verkligen tacka kollegor, familj och styrelse som stöttat mig på vägen, säger han själv i en kommentar.

Läs mer: Apotea sätter rekordmål för 2020 – ska öka med 800 miljoner kronor

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev