Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Verdane blir storägare i Pierce Group när grundarna lämnar ägarlistan

Publicerad: 1 juni 2022, 07:39

Private equity-bolaget Verdane blir storägare i Pierce Group i samband med en emission. Samtidigt lämnar bolagets grundare ägarlistan helt.

Ämnen i artikeln:

Pierce

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Efter att Pierce noterades i slutet av mars har aktien fallit omkring 70 procent och under våren meddelade bolaget att de behöver ta in mer kapital. I tisdags presenterades villkoren för emissionen. 

Nu skriver Breakit att private equity-bolaget Verdane har köpt sammanlagt 14 procent av aktierna av grundarna Daniel Petersen och Stefan Rönn. Enligt nyhetssajten innebär det att grundarna lämnar ägarlistan helt. 

Verdane åtar sig dessutom att teckna motsvarande 31 procent av emissionen och ägarandelen kommer därmed hamna på cirka 22,5 procent när allt är klart, enligt Breakits beräkningar. Även Procuritas, som i dag är största ägare i Pierce med cirka 30 procent av aktierna, har gett stöd och teckningsåtagande i emissionen. 

Emissionen uppgår till totalt 350 miljoner kronor och hälften av pengarna ska användas till att betala tillbaka lån. Resterande belopp kommer att gå till att stärka bolagets finansiella kapacitet, implementera Pierce långsiktiga tillväxtstrategi och genomföra strategiska initiativ för att öka lönsamheten.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev