fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Törnbloms hint om att hennes Maya Delorez sprängt 100-miljonersvallen

Publicerad: 8 mars 2023, 14:11

Maya Delorez vd och grundare Madelene Törnblom deltog vid ett panelsamtal under D-congress.

Foto: Loke Westberg

Det blev en rivstart på årets upplaga av D-Congress när Maya Delorez vd och grundare Madelene Törnblom berättade om ridsportvarumärkets framgångssaga. ”Vi ska bli världens största”, säger hon direkt från scenen.

Ämnen i artikeln:

Detaljhandeln

Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


I dag drog Svensk Handels D-Congress i gång på Svenska Mässan i centrala Göteborg.

Efter det inledande anförandet av Malin Winbom, Per Ljungberg och Sofia Larsen, alla representanter för Svensk Handel, tog Per Schlingmann vid.

Därefter var det dags för ett samtal med temat ”att leda tillväxt i en oviss omvärld”. För samtalet tog Netonnets vd Susanne Holmström, Nordic Nests vd Bank Bergström och Maya Delorez vd och grundare Madelene Törnblom plats på scenen.

Där berättade bland annat Madelene Törnblom om det som får anses som en framgångssaga, hennes ridsportvarumärke Maya Delorez.

– Jag har alltid haft en drivkraft till att förändra och kunna göra saker bättre än vad det är. Det var så det var med ridkläderna, jag tyckte inte det var tillräckligt bra och tänkte att det gick att göra bättre, sade hon och tillade:

– När jag vaknar varje dag jobbar jag för att vi ska bli världens största ridsportvarumärke. Vi kommer inte vara det i år eller nästa år, men det är det som är det långsiktiga målet och det vi jobbar för.

Hon startade företaget som 21-åring och företaget omsatte enligt det senaste bokslutet cirka 92 miljoner kronor via försäljning till drygt 80 olika länder.

Och nog kom det en hint om att omsättningen nått ännu högre höjder under det senaste året. På Per Ljungbergs antydan om just det blev det varken ett ja eller nej, men ett leende.

Hon var även tydlig med att eftersom hon startade bolaget som väldigt ung, lär hon sig längs vägen.

– I bilen hit i dag pratade jag om det, jag har aldrig varit vuxen utan Maya Delorez. Jag har fått växa in i det här och jag lär mig medan jag springer någonstans. Jag försöker lära mig av er och andra hela tiden. Min brinnande passion tog mig hit och jag älskar varje sekund av det här, sade hon.

Netonnets vd Susanne Holmström var då snabb på att ge ett svar som resulterade i ett unisont skratt från publiken:

– Jag har en dotter som är 11 och har hur mycket byxor som helst, jag själv beställer från er, och jag rider inte ens, sade hon och fortsatte:

– Då har man skapat något unikt, jag tror att vi måste lära oss av dig också.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev