Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Synsam kliver in på börsen: ”Flera stora möjligheter att accelerera vår expansion”

Publicerad: 7 oktober 2021, 06:49

Synsam Group ska börsnoteras.

Foto: Daniel Norman

Synsam Group kliver in på börsen. En notering ska ske under fjärde kvartalet. ”Ett naturligt nästa steg för ett tillväxtbolag som Synsam”, säger vd Håkan Lundstedt.


Ämnen i artikeln:

Synsam

Det har spekulerats om att Synsam skulle vara på väg till börsen. Nu bekräftar koncernen att en notering är på gång. 

Huvudägaren, Theia Holdings S.à r.l., ett bolag ett bolag som är indirekt majoritetsägt av CVC European Equity Fund V, har tillsammans med bolagets styrelse och ledning kommit fram till att Synsam ska noteras på Nasdaq Stockholm. 

– En börsnotering är ett naturligt nästa steg för ett tillväxtbolag som Synsam. Vårt fokus på innovation, hållbarhet och kundupplevelse har bidragit till att förändra hela vår bransch. Behovet av produkter för våra ögon växer snabbt, i takt med att vi blir äldre och tillbringar mer tid framför skärmar. Som Nordens ledande livsstilsföretag inom optik och ögonhälsa är vi positionerade för att möta det behovet och att fortsätta driva utvecklingen på våra marknader, men vi är medvetna om att vi fortfarande har mycket kvar att göra. Vi ser flera stora möjligheter att accelerera vår expansion, och en börsnotering kommer att ge oss förutsättningar att fortsätta agera på dessa möjligheter, säger vd Håkan Lundstedt i en kommentar. 

LÄS MER: Vd:ns kommentar – efter Synsams kraftiga lyft: ”Tydligt att vi gör mycket rätt” 

Ledningen och styrelsen ser att en notering kommer att ge Synsam tillgång till de svenska och internationella kapitalmarknaderna för de potentiella kapitalbehov som behövs för att fortsätta växa. 

– Jag är både stolt och imponerad över Synsams utveckling de senaste åren. Organisationens snabbfotade och progressiva kultur och ledarskap har bidragit till förändringar i hela branschen med nya innovativa tjänster, nya butikskoncept och ett nytt produktutbud. Tack vare starka insatser från ledningen och medarbetarna i koncernen har Synsam vuxit snabbt och tagit en stark position i Norden. Jag ser fram emot att fortsätta Synsams tillväxtresa som ett börsnoterat bolag, säger styrelseordförande Peter Törnquist i en kommentar. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Synsam

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev