Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Sveriges centrumutvecklare byter namn – och kostym: ”Det känns helt rätt i tiden”

Publicerad: 21 april 2022, 09:31

Sveriges centrumutvecklare blir Sveriges centrum- och platsutvecklare. ”Det känns helt rätt i tiden”, säger ordförande Marlene Hassel. Samtidigt uppdateras den grafiska profilen, logotypen och hemsidan.


DN

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Organisationen Sveriges Centrumutvecklare byter namn till Sveriges centrum- och platsutvecklare. 

– Det känns helt rätt i tiden att vi lägger till platsutvecklare i föreningens namn men vi behöver fortfarande ha kvar centrumutvecklare, säger Marlene Hassel i en kommentar. 

I samband med det lanseras en ny grafiks profil, logga och sajt. 

– Det var dags att utveckla vår profil, göra en uppdatering och modernisera oss. Vi har strategiskt jobbat med vårt varumärkesarbete och är nu i slutet av denna process. Det senaste året har styrelsen jobbat mycket med föreningens vision, vårt syfte och våra mål och medlemsnyttan för våra medlemmar, fortsätter Marlene Hassel. 

Resultatet anses spegla organisationen bättre. 

– Märket i den nya logotypen har vi döpt till stadsmolekylen. Märket symboliserar det nätverk och det utbyte vi har mellan våra medlemmar. Stora som små. Norr till söder. Och hur alla medlemmar hänger ihop. Det representerar också alla de kontaktvägar som våra medlemmar har på sina egna respektive platser, säger Anna Andersson. 

Hon har varit sammankallande i den kommunikationsgrupp som varit drivande i arbetet. 

På hemsidan ska det nu vara lättare för medlemmar och andra besökare att hitta det de söker. 

– Vår gamla webb var gammal och inte gjord för att passa det mer moderna och enkla. Nu är webben verkligen vårt skyltfönster där hittar man all information om föreningen både om man är medlem eller om man funderar på medlemskap. Det ska vara enkelt att hitta vad man än söker, säger Anna Andersson. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev