Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Svensk Digitalhandel läggs ned: ”Branschen blir starkare med en enad röst”

Publicerad: 9 februari 2021, 07:51

Föreningen Svensk Digitalhandel upplöses. I stället blir verksamheten en del av Svensk Handel. ”Branschen blir starkare när den talar med en enad röst”, säger vd Karin Johansson.


Ämnen i artikeln:

Svensk HandelSvensk DigitalhandelOmorganisation

Svensk Handel och Svensk Digitalhandel har ingått en avsiktsförklaring vilken innebär att föreningen upplöses och att de frågor som den arbetat med i stället förs in under Svensk Handel.

Samtidigt knyts dotterbolaget Svensk Distanshandel, som samarbetat med föreningen, ännu närmare moderbolaget i det dagliga arbetet.

– Detta är ett naturligt steg givet branschens utveckling. Det kommer att ge oss ännu bättre möjligheter att utveckla erbjudanden och mötesplatser som stärker medlemmarnas affär. Dessutom blir handelsbranschen starkare när den talar med enad röst, säger Karin Johansson i en kommentar.

De medlemmar i Svensk Digitalhandel som inte redan är medlemmar i Svensk Handel kommer nu att erbjudas ett medlemskap där.

Ledamöterna i föreningens styrelse erbjuds nu i stället bli en del av styrelsen för Svensk Distanshandel.

– Vi är övertygade om att avsiktsförklaringen med Svensk Handel skapar bättre förutsättningar att långsiktigt tillvarata medlemmarnas intressen. Det politiska påverkansarbetet kan stärkas ytterligare och större resurser ges till att skapa nya arenor för att svensk e-handel ska vara fortsatt konkurrenskraftig men också vara i världsklass inom hållbar innovation, säger Freddy Sobin, ordförande för Svensk Digitalhandel.

Beslut om upplösning av föreningen fattas vid Svensk Digital Handels extra, respektive ordinarie föreningsstämma i vår.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev