Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Stort intresse för att köpa aktier i modebolaget – erbjudandet övertecknat

Publicerad: 19 november 2021, 06:28

Investerarnas intresse för börsnoteringen av Bubbleroom som säljer partykläder på nätet har varit stort – så stort att erbjudandet övertecknats. Bubbleroom väntas börja handlas på börsen den 23 november.

Ämnen i artikeln:

BubbleroomE-handel

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Som Market tidigare berättat har Bubbleroom gjort en nyemission på 151 miljoner kronor inför den kommande börsnoteringen. Kapitalet som bolaget får in ska bland annat användas för att växa internationellt, accelerera teknikutvecklingen och investeringar i ett automatiskt lager.

Nu meddelar bolaget att intresset bland investerarna varit stort och resulterat i att erbjudandet övertecknats.

Det innebär att Bubbleroom kommer att ge ut ytterligare aktier. Fullt utnyttjad innebär denna såkallade övertilldelningsoption att Bubbleroom kan tillföras ytterligare cirka 23 miljoner kronor.

– Vi är väldigt tacksamma för förtroendet från såväl institutionella investerare som allmänheten att delta i Bubblerooms noteringsemission, säger vd Ville Kangasmuukko Nordström.

Under 2020 fick tillväxten ett hack i kurvan då Bubblerooms inriktning på festkläder låg dem i fatet när sociala tillställningar ställdes in.

– Under 2021 har Bubbleroom sett en god återgång i försäljningen av bolagets produkter och återigen visar bolaget på en stark tillväxt. 

Bubbleroom förväntas börja handlas på Stockholmsbörsens tillväxtlista First North den 23 november.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev