Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Affärsutveckling

Störst i Sverige räcker inte – så ska Apotea bli etta i Norden: ”Jag ser en enorm potential”

Publicerad: 23 november 2022, 10:57

Apotea växer i Norden genom att investera i befintliga aktörer.

Apotea expanderar till Finland och Norge. Detta genom att investera i redan etablerade aktörer på respektive marknad och applicera bolagets modell på dem.

Ämnen i artikeln:

Apotea

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Apotea har varit en framgångssaga i Sverige. I Norge och Finland har utvecklingen a nätapotek inte kommit lika långt. 

Det vill Apotea vara med och ändra på. Bolaget tar nu klivet in på den norska och den finska marknaden genom att investera i redan befintliga verksamheter. 

Det handlar om Apomera i Finland och Apotera i Norge. Tanken är att Apoteas affärsmodell ska appliceras på deras verksamheter. På så sätt hoppas man kunna göra samma resa där som i Sverige.

– Jag ser en enorm potential i att skapa nya Apotea i våra nordiska grannländer. Jag tror att det behövs en utmanare på dessa marknader och det finns även många synergier mellan bolagen att dra fördel av, vd säger Pär Svärdson i en kommentar. 

Genom att kliva in i befintliga verksamheter behöver Apotea inte börja från noll på de nya marknaderna. 

– Vi ser väldigt mycket fram emot samarbetet med Apotea och att dra nytta av de synergier vi ser mellan bolagen. Vidare är det ingen hemlighet att vi är stolta över att ha fått en så kompetent aktör som format den svenska nätapoteksmarknaden på ägarsidan, säger Apoteras vd Patrick Hjertland. 

Apomeras vd Pekka Ketonen är inne på samma spår. 

– Deras erfarenheter och kompetens är en ynnest för oss att få ta del av. Vi kommer att accelerera än mer nu och satsa vidare får att nå målet om att bli finsk marknadsledare i vår bransch, säger han. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev